Mobil applikáció fejlesztés

Szeretnék mobil applikációt fejlesztetni

Apple mobil applikáció fejlesztés

Mivel ERP (vállalatirányítási) és MES (termelésirányítási) szoftvereket készítünk és vezetünk be bő 10 éve, szinte mindig felmerül az mobil applikáció fejlesztés is. Ez manapság szerencsére egyszerűbb, mint gondolnánk, minden adott hozzá, hogy akár a készülő ügyviteli szoftverünk egy részét, vagy akár az egészet elérjük könnyedén a telefonunkon keresztül is.

A mobil applikáció fejlesztés már se nem hosszadalmas, se nem költséges dolog. Nézzük milyen kérdések merülnek fel közben és hopgyan kezdjünk bele.

Milyen célra?

ERP szoftver kiegészítéseként

Tételezzük fel, hogy készül az Ön integrált egyedi szoftvere, melynek bizonyos funkcióit el szeretné érni mobil telefonon, esetleg tableten is.

Ezek a fukciók lehetnek pl:

  • CRM, vagy megrendeléskezelő funkciók az értékesítőknek
  • Szervíz
  • ügyfél kapu a vevőknek
  • munkalap kezelő a szervizes kollégáknak
  • Kimutatások, listák a vezetőségnek

Persze bármi egyebet is kitalálhatunk, nincs semmilyen korlát a mobil alkalmazás fejlesztésben. Inkább induljunk ki onnan, hogy minek van igazán értelme és mi igazán hatékony a telefonról intézve, ahelyett, hogy kinyitjuk a gépet.

Önálló alkalmazásként

Az alkalmazás lehet teljesen független is más szoftverektől. Ha olyan mobil alkalmazást fejlesztünk, amit utána le szeretnénk tölteni a Google Play, vagy App Store-ból, akkor az is elkészíthető, mihelyst megvan az ötlet és a célcsoport.

Mindenen futni fog?

Android vagy IOS

Régen ez is fontos kérdés volt az applikáció fejlesztés során: milyen eszközön fog futni, kétszer kell majd lefejleszteni, dupla költség? Ez ma már sokkal nyilvánvalóbb: egyszer elkészítjük és utána az applikáció futni fog Android alapú, vagy IOS (Apple) készüleken is tökéeltesen.

A megfelelő áruházba feltöltést is elvégezzük, Önnek ezzel nincs teendője.

Inkább azt érdemes megfontolni ezzel kapcsolatban, hogy maga az applikáció hogyan nézzen ki, hogyan legyen minél barátságosabb, szerethetőbb! Ez szokott a legnehezebb lenni, azt tapasztaljuk. Nem elég “rádobálni” a telefonra a funkciókat, mert használhatatlan lesz az applikáció. A telefon kisebb kijelzőjével tehát számolnunk kell. Legegyszerűbb, ha megnézzük, hogy melyek a legsikeresebb applikációk, vagy épp mi mely applokat szeretjük a legjobban.

Rendben, hogyan tovább?

Android mobil app fejlesztés

Oké, tehát megvan az ötlet és a fukciók, sőt tudjuk ki a célcsoport. Beszélgessünk az ötletről, mi elég sok elkészülő sikeres applikációt fejlesztettünk az évek során. Találjuk ki a nehjéz részleteket együtt.

Ehhez alább javasoljuk az ajánlatkérő, érdeklődő űrlap kitöltését.